Saturday, August 24, 2019

MBfPC Appreciation Dinner

Setelah mengalas perut di Salam Noodles, kami terus balik ke Hotel Hilal semula untuk bersiap-siap ke MBfPC Appreciation Dinner. Majlis yang julung-julung kali diadakan bagi meraikan para peer counselor breatsfeeding dari kesemua 29 Kursus Asas MBfPCA yang telah diadakan semenjak tahun 2010 sehingga 2019.

"Empower Parents, Enable Breastfeeding".


Memilih tema vogue, Kak Ida mencuba sebaik mungkin untuk mix and match green and gold. Gituwww....MBfPC Appreciation Dinner ini dibuat di Dewan Thenda Merah, Cyberjaya.

Kak Ida merupakan salah seorang dari batch pertama MBfPCA. Mengenali mereka pada tahun 2010 di Kak Long Chalet Melaka. Ada sesuatu yang "melting" pada malam ini. Majlis dimulakan dengan kata-kata aluan dari Dr Nadrah Arifin selaku Pengerusi MBfPCA. 

Ada beberapa kumpulan sokongan penyusuan yang lain seperti TBAN, BCNP, Kumpulan Sokongan Penyusuan Hulu Langat, Agugu, Happy Breastfeeding Malaysia dan lain-lain lagi.


Kami wakil dari Johor iaitu Kumpulan Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor.
Bersama Puan Siti Mariam Ali, BCNP.
Sambil berbual mesra, kami diiringi dengan muzik live band


Bersama "kakak sulung" dalam MBfPCA, Kak Kam.

Program "exchange present". 


Bergambar kenangan bersama. Insya-Allah, ukhuwah itu kekal sehingga hari ini. Dalam tiada, semangat mereka sentiasa ada bersama kami malam tadi.

Terima kasih MBfPCA atas penganjuran majlis ini. Sederhana tetapi meriah. 

No comments:

Post a Comment

Hubungi Kami

Ida Kamilia binti Mudzakir
Facebook: www.facebook.com/ida.kamilia.mudzakir
Blog: www.idakamiliamudzakir.blogspot.my