Monday, January 31, 2022

Homeschooling | Menaiki LRT Setiawangsa - KLCC - Setiawangsa

Misi homechooling hari ini, kita belajar menaiki LRT. 

Kami bergerak selepas makan tengahari dan solat Zohor. Tidak terkejar-kejar dan cuba balik sebelum jam 5.00 petang. Tidak mahu bertembung dengan orang ramai.

Perancangan asal, nak membawa anak-anak menaiki LRT dari Sri Rampai. Tetapi itulah, tiada parking disitu kecuali kita "berhati kental". Memang tidaklah... kan?

Akhirnya, atas cadangan abang ipar, kami berpatah balik ke LRT Setiawangsa. Alhamdulillah, parking ada. Tiket parking untuk sekali masuk cuma RM 4.00 sahaja. Paling penting, keselamatan anak-anak kerana tidak perlu melintas jalan.

Jadi, route kami telah bertukar iaitu Setiawangsa - KLCC - Setiawangsa.Dari semalam merengek hendak naik train, hari ini ibu dan ayah cuba merealisasikan. Tambang ke KLCC hanya RM 2.00/seorang. Sejujurnya, ibu memang risau. Sudah lama kami tidak menaiki LRT. Si dia awal-awal lagilah, memang tidak tahu langsung. Redah jangan tak redah!Mujur orang Kuala Lumpur sudah mula bercuti sempena Tahun Baru Cina dan Hari Wilayah Persekutuan yang jatuh pada 1 Februari. Train tidak sesak langsung. Rezeki kami "orang jauh" nak berjalan katanya. Hehehe...


Yeay, we did it!
Alhamdulillah, anak-anak well behave. Jadi, ibu belanja Godiva aiskrim di KLCC. Kejutan untuk anak-anak. 

Ok, mission accomplished. Thank you abang, Mohammad Syamsul Kamisan
Setelah selesai, kami bergerak pulang ke Setiawangsa. 


Pengalaman manis untuk anak-anak. Syukur, Allah swt lindungi setiap langkah kami. Insya-Allah, boleh repeat lagi. Mungkin ke Plaza Seni selepas ini.

Ok, next adventure!


No comments:

Post a Comment

Hubungi Kami

Ida Kamilia binti Mudzakir
Facebook: www.facebook.com/ida.kamilia.mudzakir
Blog: www.idakamiliamudzakir.blogspot.my