Sunday, August 29, 2021

Permohonan Kemasukan ke MRSM bagi Tingkatan 1 dan 4 bagi tahun 2022

Seawal pagi, guru kelas sekolah Aisyah telah berkongsi di group Whatsapp tentang permohonan kemasukan ke MRSM bagi Tingkatan 1 dan 4 bagi tahun 2022.

Terus ingatkan si dia kerana link ini akan dibuka jam 10.00 pagi. Jadi, persiapan terutama maklumat dan sijil-sijil Aisyah (jika berkaitan) perlu disediakan. Tidak mahu ada kesilapan dalam mengisi data yang mengakibatkan permohonan ditolak.


Permohonan kemasukan ke MRSM bagi tingkatan 1 dan 4 2022 kini telah dibuka!

MARA mempelawa calon-calon yang memiliki sahsiah terpuji, jati diri yang tinggi dan cemerlang dalam akademik serta aktif dalam aktiviti kokurikulum untuk mengikuti Sistem Pendidikan Maktab Rendah Sains MARA (SPMRSM) yang menawarkan program-program berteraskan kurikulum kebangsaan dan antarabangsa.

Pelajar, ibu bapa, dan penjaga boleh membuat permohonan secara dalam talian bermula 29 Ogos 2021 hingga 5 November 2021.

Sila klik pautan permohonan >> https://mrsm.mara.gov.my/mymrsm/

NOTA: Pautan permohonan mula dibuka jam 10.00 pagi.

Bagi mengetahui maklumat lanjut mengenai SPMRSM, syarat kemasukan, program bantuan dan kebajikan MRSM, serta Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM (UKKM), sila klik pautan https://anyflip.com/vfdpd/wxnf/

1 comment:

Hubungi Kami

Ida Kamilia binti Mudzakir
Facebook: www.facebook.com/ida.kamilia.mudzakir
Blog: www.idakamiliamudzakir.blogspot.my