Tarikh : 15 Julai 2021 (Khamis)
Masa : 7.30 - 9.30 pagi
Tajuk : Unit 1 - subtajuk
(Menu sihat Badan Cergas)
Objektif :
Pada akhir pembelajaran murid dapat:
1. Mengenal menu untuk setiap hidangan di rumah.
2. Menyatakan waktu yang sesuai untuk setiap hidangan di rumah
3. Menulis dengan betul dan kemas.
Aktiviti
1. Minta murid dengan bimbingan ibu bapa menyiapkan/menyediakan hidangan untuk :
i. Sarapan pagi
ii Makan tengah hari
iii. Minum petang
iv. Makan malam
3. Mohon ibu bapa bimbing anak - anak menghidang bagi setiap hidangan.
4. Sila ambil gambar untuk setiap hidangan.
5. Tuliskan waktu makan dan pada gambar.
(Contoh: 7.30 - sarapan pagi)
Selamat belajar.
Terima kasih.
No comments:
Post a Comment